20:00

Bureå IF

Referat: OAFF - Bureå IF

Ohtana/Aapua spelar 1-1 (1-0) hemma på Skolvallen mot Bureå.
Matchen inleds spelmässigt jämnt där Pär Alapää i den 10:e minuten får på ett vasst skott som målvakten tippar över ribban. I den 20:e minuten drabbas OAFF av en jobspost när kaptenen Magnus Jatko tvingas kasta in handduken med en bristning i vadmuskeln. Bureå får sitt första läge i den 21:a minuten på en hörna som är nära att resultera.
I den 32:a minuten kommer Johannes Pekkari fram på högerkanten men inspelet går precis utom räckhåll för Johan Svanlöv. Tre minuter senare är Bureå på vippen att få in en hörna som studsar rätt i famnen på en nästan överspelad Kotten. På räddningen kontrar OAFF och John Kalla tar sig fram i högerytterposition - inspelet studsar ut mot Adam som sätter bollen tätt intill målisens högra stolpe till hemmaledning 1-0, vilket också blir paussiffrorna.

Andra halvlek inleds piggt av Bureå och redan i inledningen är man igenom och tvingar Kotten till en suverän parad.
I den 49:e minuten kommer Bureå i en snabb attack där bollen spelas in i mitten till Bureås Hashi Ahmed som elegant sätter bollen i Kottens vänstra kryss till 1-1. Efter kvitteringen är det OAFF som försöker få fram ett avgörande mål och i den 60:e minuten blir Johannes Pekkari fälld inne i straffområdet och domaren pekar på straffpunkten. Fällningen renderar i en andra varning för en Burespelare som då blir utvisad. Johan Svanlöv tar hand om straffen men Bureås målvakt chansar åt rätt håll och räddar bollen. Minuten senare kommer OAFF med ett inspel som Adam sånär kan sätta i mål men tyvärr når han inte bollen. Sista halvtimmen försvarar sig Bureå skickligt trots en man mindre och i den 70:e minuten är man framme och tvingar Kotten till en fin räddning. OAFF försöker få till ett segermål men man har svårt att få till dom riktigt giftiga lägena mot ett bra försvarande Bureå. Skymningen börjar lägga sig över Skolvallen när domarens pipa ljuder för full tid och matchen slutar 1-1.

Sett över hela matchen är oavgjort ett rättvist resultat där OAFF ändå var något närmare tre poäng, speciellt med tanke på straffmissen. Kotten Ylipää utmärkt i målet. I ett bra spelande OAFF gör försvaret en helgjuten insats där dom extra plussen går till Johannes Kero och Magnus Krekula. På mittfältet hade vi det tufft inledningsvis men mittfältarna kom alltmer och dominerade i andra halvlek. Extra plussen idag går till Johan Svanlöv och Joel Hiltunen. Framåt var Johannes Pekkari mycket pigg där Bure-försvaret fick jobba hårt för att hålla Borri stången. Adam Zingmark vann mycket i luften trots att han blev tufft tagen i alla dueller. Bureå hade några riktigt bra spelare där Ibrahim Nyass var magnifik i backlinjen, Hashi Ahmed utmärkt mittfältare och framåt oroade Johan Hellström.

Domare Keijo Hyvärinen tillåter alltid tuffa dueller och drar inte upp det gula kortet i onödan, men idag borde han kanske blåst lite flitigare - men som helhet en OK insats.